De langste -ongemaaide- grasmat van Nederland

Meegedaan met Maai Mei Niet, dit jaar, net zoals veel andere Nederlanders. Bijna tweeduizend deelnemers landelijk en zestig hectare ongemaaid gras waar nu van alles bloeit en groeit, tot vreugde van insecten – de actie MaaiMeiNiet is een succes! Geweldig ook dat steeds meer gemeenten dit beleid nu hanteren.

In Groningen werd de actie onder de aandacht gebracht door Duurzaam Groningen. Ze maakten een leuke compilatie van de grasvelden van alle deelnemers, die een foto instuurden. Hier de video: link, met vrolijk fluitende vogeltjes als begeleiding. Kun je spotten op welk tijdstiop in het filmpje de foto’s van ons grasveld langskomen?

Telweek

Deze week is de telweek, van 3 tot 8 juni. Alleen 18 van de meest voorkomende planten tellen mee. Jammer dat het vele oranje havikskruid in ons grasveld dan niet mee telkt. Zo leuk, dat we ook een tijdje in juni nog niet maaien. Een van de open tuinen bezoekers vorig weekend noemde oranje havikskruid: ‘kooltje vuur’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *