Open tuin pinksterweekend

De open-tuinen-estafette in de provincie Groningen is weer begonnen. Elke twee weken is een andere afdeling van Groei en Bloei aan de beurt. Dit jaar was de afdeling Haren-Eelde als eerste aan de beurt, in het pinksterweekend 2023, drie dagen dit jaar: 27-29 mei. Wij deden deze keer 2 (van 3) dagen mee. En of het nu door het mooie weer kwam, of doordat het het eerste weekend van de estafette was, of doordat het pinksterweekend was… we hebben op beide pinksterdagen een aanloop gehad als nooit te voren. Ruim 70 personen op elk van de dagen.

Van jong tot oud. Drie rollator dames op bezoek, en ex gemeenteraadslid van de gemeente, 3 stellen uit Duitsland, mensen uit Arnhem en Friesland. Flink wat tuinliefhebbers uit andere afdelingen in de provincie. En -mooi fietsweertje- heel wat mensen uit Stad.

Van Rieneke kreeg ik een plantje, duizendblad dacht ik altijd, maar waarschijnlijk knolspirea. Of zoals Rieneke zei: het plantje van tante Stien. Die woonde ooit in Haren en daar had Rieneke jaren gelden een stekje van gehad. Nu kwam een nakomeling van dat stekje van Tante Stien weer terug naar Haren.

Ook de licht verkleurende wolfsmelk viel in de smaak bij verschillende bezoekers

Veel interesse voor de bloeiende damastbloem op verschillende plekken in de tuin. “Leuk, die floxen, wat bloeien ze vroeg. Nee, dat is geen flox, dat is een damastbloem“. Ook de Bulgaarse ui genoot grote belangstelling (“Oh, is dat ook een allium?“) , net zoals een leuk grasje met een soort rijstkorreltjes aan de aartjes. Daarover een volgende keer meer.

Fotoreportage van Holly

Holly en Hilde, van verderop uit de straat kwamen ook langs. Bijgaande link is van een fotoreportage die Holly maakte in onze tuin. LINK .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *