Drie Drukke Dagen DGHD

De afgelopen weken erg druk bezig geweest met voorbereidingen van De Grote Hortus Dag op 10 juni. De Hortus Haren ligt op loopafstand vaan ons en we komen er vaak. Als ‘Vriend van de Hortus’ kun je zo vaak je wilt naar binnen ment je jaarkaart. Afgelopen weken druk, afgelopen week helemaal. Maandag hele dag in de Hortus, woensdag, groot deel van de dag en toen begon het echt.

Op vrijdag 9 juni met ruim 30 vrijwilligers in de ochtend begonnen met de opbouw van alle tenten en voorbereiden van de activiteiten. Een deel van de kramen was pas eind van de middag / begin avond beschikbaar, die hebben we uiteindelijk opgezet met het Vriendenbestuur plus partners van de bestuursleden. We hadden de Hortus voor ons alleen, nou ja gezelschap van een miljoen muggen. Half elf ’s avonds was het mooi geweest. Wat onrustig geslapen, voor de grote dag.

Half acht ’s avonds

10 juni met een kleine groep vrijwilligers een uur bezig met geluidsinstallatie, generatoren en laatste bordjes ophangen. En dan van 9-9.30, superkort en efficiënt , de algemene ledenvergadering vaam de vereniging Vrienden van de Hortus. Waar ik voorgedragen en geaccepteerd werd als nieuw bestuurslid. Vanaf december al actief betrokken, maar formele stukje hoort er ook bij. En het ging los. Ruim 70 ‘vrienden’ en meehelpers kregen laatste instructies (en een mooie groene sjerp). 10 uur, hek open, eerste bezoekers. Op de website van de Vrienden van de Hortus komt binnenkort een impressie van de dag.

Hier een paar foto’s van de dag ervoor en vandaag, de opruimdag. Ook hier weer ongeveer 20 hulptroepen, naast de bestuursleden zelf. We waren blij met de schaduw van de grote stretchtent, en de paar jerrycans limonade die van DGHD over waren.

Hier een paar foto’s van de dag ervoor en vandaag, de opruimdag. Ook hier weer ongeveer 20 hulptroepen, naast de bestuursleden zelf. We waren blij met de schaduw van de grote stretchtent en de paar jerrycans limonade die van DGHD over waren. Van 15-17 waren we als bestuursleden de laatste spullen aan het opruimen in de oude ijshal. Heerlijk koel, en buiten de eerste tropische dag van het jaar.

Het was een mooie, spannende tocht samen. Met als resultaat een stortvloed aan ideeën en suggesties en tips. Die we de komende periode gaan bekijken en verwerken. Input voor de visie 2.0 over de toekomst van de Hortus. Met dank aan medebestuursleden Arike, Gerard, Michiel en Tjerk.

De laatste kar met spullen uit de tent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *