Biotoopje

Een stukje van de tuin met allerlei lekkers voor hommels en bijen. De uitgebloeide bulgaarse uien zijn bevrucht door hommeltjes. Honingbijen houden van open bloemen zoals de geraniums. Het geelbloeiende struikje op links midden, hypericum, heeft bloemen met veel nectar. En de witte schermbloem rechtsvoor had vanmorgen een aantal zweefvliegjes en een heleboel mini kleinen kevertjes als gast. De komende maanden gaat de witte aarereprijs nog bloeien (bijen en hommels), de kattenstaart (wilde bijen en het blauwtje), de herfstasters (ook bijen en verschillende vlinders). Wat fruit betreft: de eerste frambozen komen eraan – linksboven- en ergens in het plaatje moeten ook nog tabberries zijn: de lange stekelige takken zakken altijd weg in de begroeiing: meestal mis ik de vruchten dan ook. Lastiger is dat de tayberry overal waar hij de grond raakt opnieuw wortelt. Dat merk ik volgend voorjaar : bij het opruimen van het afgestorven spul ruim na de winter ‘grijp’ ik regelmatig in een stekelige stengel van de tayberry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *