Boerderijtje om de hoek

Al jaren lopen we langs dat kleine oude boerderijtje. Eind 19e eeuw, holle scheefgezakte knotwilg in de voortuin. ooit stond het daar alleen. Nu aan de rand van een woonwijk, er tegen over een aantal appartemententorens, ernaast een verzorgingstehuis en senioren flats.

Het blijkt dat Roel hier woont! Ropel kom ik de laatste tijd vaak tegen omdat we actief zijn met Hortus Haren. Afgelopen vrijdag op bezoek bij Roel. Bedoeling was één uur (ahum), over Hortus-zaakjes. Het werd 3,5 uur en ik moest me er echt toe zetten om te vertrekken. Wat een leuk huis (alles scheef) en tuin. Roels is ecoloog en dol op plantjes. Bijvoorbeeld een heleboel vleesetende planten. Van alles in potten en bakken. Veel wilde planten, in heemes planten, bijzondere planten. En daarmee ook een oase voor allerlei beestjes. Doordat er veel bomen in de (achtertuin) staan is in de zomer nauwelijks te zien dat er hoge gebouwen in de buurt staan. Net als bij ons: achter onze tuin staat een flat vaan 4 hoog, maar daar is door de bomenrij nu niets van te zien.

Dit was de eerste keer dat ik bij Roel en Renee op bezoek was, maar zeker niet de laatste. Met een grote grijns kwam ik thuis. Uitnodiging voor tegenbezoekje aan de tuin staat uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *