Grasfontein

De meeste siergrassen zijn ook begin van de winter nog een sierrad voor de tuin. De halmen beginnen steeds meer sierlijk over te hangen. Met een dun laagje rijp en licht van de laagstaande winterzon er langs lijken ze wel op fonteinen van licht.

grasfontein1
Pijpestrootje
grasfontein2
Vedergras

Over een paar weken liggen de halmen van de molinia of pijpestrootje (foto 2) plat op de grond, over de oprit heen. Dan haal ik ze weg. Ook het loof sterft bovengronds helemaal af, na fraaie herfstkleur overigens. Voor volgend jaar heb ik vast weer stekken in de aanbieding. Het meeste zaad is inmiddels van de halmen gevallen. Geef maar een seintje als je die tzt (april) wilt hebben.
Het fluffy grasje op de voorgrond van foto 2 is stipa tenuissima, vedergras. Dat grasje blijft wintergroen en overleeft prima een aantal winters (als het niet te nat in combinatie met koud is). Zaait zich plezierig uit in het grindpaadje voor ons huis langs. Dus ook volgend voorjaar heb ik weer genoeg zaailingen om op te potten, her en der in te planten of weg te geven.
Ik heb nog enkele zaailingen van dit jaar in potjes. Die wil ik eigenlijk nog even ingraven in de grond, betere overlevingskans in winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *