Laatste maaibeurt

Een week of drie geleden dachten we voor de laatste keer in 2017 het gras te maaien. Dat was half oktober. Het bleef zacht, en zo kon je op 4 november Eddy in de weer zien met onze elektrische maaier. Dit jaar aangeschaft en wel handig. Ook bij nat gras kun je maaien. Dat lukte met onze oude (niet al te scherpe) handmaaier absoluut niet. Ook de nog niet weggeharkte blaadjes werden mee genomen door de maaier. Toch nog zeker een halve opvangbak met gras eraf gehaald.

Maaier op de hoogste stand, voor even banen in het gras. Met rechts, in fraaie herfsttinten, van voor naar achter: botteltjes van de rosa multiflora, de uitgebloeide helianthus, en een grote bos miscanthus pluimen.
Aan het eind van een tuindag verzamel ik al het tuingereedschap weer in de buurt van de schuur. Als ik dat vergeet: aan de lege ophangplekken in de schuur zie ik of er nog een schepje of hark of snoeischaar ontbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *