Gecrashed

Brood stond nog te bakken, nog een uur te gaan tot de lunch. Het was prachtig zonnig. Dus lekker licht en een uitgelezen kans om met de telelens op de camera wat vogels op de foto te zetten. Bijvoorbeeld de zwartkop-vrouw die hier al een paar weken in de tuin vliegt. En sinds twee dagen ook een zwartkop-man!

Jas aan, naar buiten.
Brrr.
Mooi zonnig, dat wel, maar met de wind erg koud.

Dat maakte de vogels niet zo veel uit. Ze vlogen af en aan, op de voedersilo en de vetblokken. Eigenlijk meer af, dan aan. Als ik mijn telelens op ze richtte… ….vonden ze het opeens nodig ergens anders heen te gaan. Nadat ik een rondje rond het huis was gelopen, en geen stilzittende vogel kon ‘schieten’ besloot ik weer naar binnen te gaan. Toen kwam ik deze tegen.

Een vink, een mannetje.
Vanmorgen tegen het raam gevlogen.
Zijn laatste vlucht.
Nog door geen kat aangeraakt.

Deze vink is niet meer
Kleurige verenpak. Het geel op de stuit was me nooit zo opgevallen. Maar van heel dichtbij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *