Foto’s van rozen

Zoals vorige week aangekondigd een paar rozenfoto’s. Deze zijn van 30 mei, inmiddels is het 3 juni. ’t Is dat het inmiddels donker is en ik geen nieuwe foto’s kan maken vandaag… want de waterval van rozen is overweldigend.

Overzicht vanaf terras: van rechts naar links: glislaine de feligonde (perzikkleurig), veilchenblauw (paars), multiflora (wit) en Pauls Himalayan Musk (lichtroze).
Ghislaine
Pauls Himalayan Musk (in bruidsbloem, Deutzia)
Veilchen Blau in poging om die over de schuur te leiden; zo hing ie er bij na de onweersbui van 29 mei. En na een nieuw onweer op 31 mei was de hele roos aan de voorkant naar beneden gekomen.

Op 1 juni heb ik een heroische strijd geleverd, gewapend met ladder, handschoenen, stukken electriciteitsdraad en oude waslijn…. om de roos veilchen blauw weer Op het schuurdak te krijgen. Het is gelukt, maar wat een gewicht: honderden bloeiende rozen, nat en zwaar van de stortbuien de dag ervoor. Inmiddels scheen de zon en zoomden de buitjes vrolijk rondom de roosjes. Vrolijk geluid toen ik bedolven onder de rozen het geheel omhoog duwde en trok. Morgen weer voorzichtig om de hoek kijken of alles er nog hangt….

1 thought on “Foto’s van rozen”

  1. Mooi Tineke! Ik ben vooral dol op ghislaine de feligonde. Die had ik in onze vorige tuin ook, maar heb er nu nog geen plaats voor kunnen vinden. En veilchenblau vind ik ook geweldig, net als francis lester- lekkere frisse geur met met zn enkele bloemen geweldig voor de bijen. En dan ook nog eens leuke bottels!
    In een oud tuinschrift zie ik dat ik in mn vorige tuin 18 verschillende rozen had- zover ben ik nu nog niet! Toch maar weer eens een roos aanschaffen dan? Je ziet waar je blog toe kan leiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *