Gearriveerd: de buxus mot

Gezeten op een klein krukje, lekker in de zon.
Op het tuinpad.
Met een krabbertje, de grasjes en paardenstekken tussen de tegels uithalen.
Heel rustig, meditatief bijna.
Zen.

First sighting in our garden: 2 september 2018, 15:18

Al zittend trok ik de over het gras (mos)veldje groeiende geranium maccrorhyzum-scheuten los. Daar fladderde een wit vlindertje, motje eigenlijk tussen uit. Ze ging op de conifeer zitten, en stak daar mooi tegen af. Geen twijfel mogelijk: de buxusmot, de eerste die ik met zekerheid heb gezien in onze tuin. Wat groter dan ik gedacht had. Klaarwakker opeens, en telefoon gepakt, als camera. De mot bleef poseren.

Wit met zwarte rand, 2 cm groot

Een paar weken geleden zag ik een witte mot, maar die fladderde weg, ik kon niet zien of er een zwarte rand op de vleugels zat. Had wel vermoeden, en ging onze buxusheggetjes bekijken. Daar vond ik geen poppen, rupsen of motten. Maar ja, je ziet het pas als je het door hebt.

Nu dus met zekerheid: 1 buxusmot. En dikke kans dat ie niet meer weg gaat. Ach, wilde toch al deel van buxus verwijderen. Ik zal de buxusmot die struik aanwijzen, zodat hij daar gaat zitten. En het haagje kan hij dan met rust laten, dank u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *