Mahoniestruik

Overdadige trossen bloemen, met een hemelse geur.

De mahonia aquifolium is een zeer sterke en groenblijvende heester. De plant heeft een bossige groei en groeit uit tot ongeveer 100cm hoog en breed. De plant wordt vaak toegepast als solitaire struik, maar kan ook als losse haag gebruikt worden. Bij ons groeit de Mahonia aan de voet van een grote vuurdoorn, en er dwars doorheen.
De bladeren van de Mahonia aquifolium ‘ zijn ongeveer 20 cm lang en bestaan uit verschillende hulstachtige blaadjes aan een twijgje. Ze zijn glanzend donkergroen en stekelig. De twijgjes zijn donkerrood. In de late herfst en winter verkleurt het blad met bronsrode tinten. Dan hangen er ook dikke trossen sappige blauwzwarte bessen aan.
In de april en mei bloeit de Mahonia aquifolium met gele, heerlijk geurende bloemen in dichte trossen. Een overdaad aan nectar voor de rondvliegende hommelkoninginnen.

Kleine klokjes

Een prachtig contrast met het diepdonkergroene blad! De plant is absoluut winterhard. Heeft bij voorkeur een standplaats in de (volle) zon.

De 2 jarige judaspenning is ook in bloei geschoten, lekker knal: geel en paars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *