Fruittafeltje

In een krantenbericht in het dagblad van het noorden stond een artikeletje over wespenoverlast op veel plekken in Groningen en Drenthe. En daar stond bij, sla ze niet dood, maar maak een fruittafeltje voor ze. Een schaaltje met rottend fruit, een stukje weg van het terras.
Wespen ruimen namelijk ook heel veel insecten, zoals muggen, op.
Bij ons zijn de wespen nog niet op jacht naar zoetigheid, blijkbaar zijn er nog jonge wespen in het nest te voeren. Ze vliegen af en aan met dode vliegen en andere insecten die op ons terras liggen. En in de nog van het glazen dak van de verrande vangen ze ook regelmatig insecten, die ze dan mee nemen naar hun nest. Wel een beetje oppassen met blote voeten.

Fruittafeltje

Als je een of meerdere fruitbomen in de tuin hebt, appels of pruimen, dan is zo’n fruittafeltje snel gemaakt. Deze heb ik alvast voor ze klaargezet, op een meter of 4 van het terras. Voor als ze last van zoetheidsaandrang krijgen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *