Papavers zaaien

Tijdens tuinreus van juni j.l. hebben we veel papavers prachtig in bloei gezien. Hier in de tuin heb ik ze heel soms gehad en ook wel eens proberen te zaaien. Niet veel succes. Ik zaaide meetal in voorjaar. Maar september/oktober schijnt ook een goede zaaitijd te zijn. Dus al in juni had ik in mijn agenda gezet ‘papavers zaaien’. Op een plekje in de voortuin -veel zon- heb ik twee soorten gezaaid op 10 september.

Donkerpaarse papavers Kerkje Coughton – Cotswolds – juni 2019
Bij de bamboe stokjes: papavers gezaaid

Links: onderin eerst een handvol krokusbolletjes. Daarboven lichtbruin , heel fijn zaad van de donkerpaarse papavers uit Coughton court. Niet zeker of het zaad al rijp was, de zaaddozen waren nog helemaal groen.

Bij de bamboestokjes rechts zaad dat er echt als maanzaad uit zag. Op het zakje stond, papaver, waarschijnlijk paars. Dus de kleur is niet helemaal zeker. We gaan het zien volgens jaar.

En nog een paar zaadjes van deze ‘mogelijk paarse’ onder de grote appelboom.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *