Corona-open-tuin

Dit weekend was open tuinen weekend voor de afdeling Groei en Bloei Haren -Paterswolde. Het tuinengidsje, pre corona gedrukt, was niet helemaal actueel. Ongeveer 1/3 van de tuineigenaren had – om verschillende redenen- zich afgemeld. Wij waren open vandaag, met een 1,5 afstandhouden bordje en gemarkeerde looproute : tegen de klok in.

Voor vandaag was drukkend warm weer en veel regen voorspeld. Dat eerste klopte, de ochtend en begin van de middag waren erg warm en vochtig. Regen kwam er pas tegen tegen drie uur, een half uurtje. Maar zelfs in de regen kwamen er een paar tuinenkijkers, met pluutje.


Dit is een fluit-kabouter. Met een bewegingsmelder, die als er iemand langsloopt fluit. Ik zet hem met open tuinen altijd bij de pergola, dan hoor ik als er iemand aan komt. Helaas de batterijen vorig jaar er in laten zitten (beetje uitgelopen), en de oplaadbare batterijen hadden niet genoeg power om hem een beetje behoorlijk te laten fluiten. Vandaag stond ie er dus alleen voor de vrolijkheid.
Jan en Ina ter Haar kwamen helemaal uit Twente tuinenkijken in Groningen. Ze blijken zelf ook een bezoektuin te hebben, de Haarboerhof , en verschillende weekende gedurende de zomer open te zijn. Ina blijkt actief imker.

Misschien omdat er weinig tuinen open waren, of misschien omdat mensen behoefte hadden aan een uitje. Any how, behoorlijk veel bezoekers vandaag, meer dan voorgaande jaren. Niet verrassend was dat de rozen zeer in trek waren. Ze staan prachtig in bloei nu. Ook de Euphorbia Cyparissias , op dit moment met naar oranje rood verkleurende bloeiwijzen, werd uitgebreid bewonderd. We hebben er een hele strook van langs het huis staan. Zorgvuldig in toom gehouden door Eddy. Want woekeren dat kan deze wolfsmelk als de beste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *