Tuin-view begin augustus

Te warm om wat in de tuin te doen.
Wel kijken.
Vanaf het terras (s morgens voor 12 uur en s avonds na 7 uur) dezer dagen van rond de dertig graden, kijken we uit op een rij bomen. Helemaal links de grote wilg op de hoek van onze tuin, in het midden de zwarte El;s, dan een tweetal berken. Ervoor net links van het midden een meidoorn. Eerder deze week zei ik tegen Eddy dat ik eigenlijk een eekhoorn wilde zien die van boom tot boom sprong.
Dit heeft de eekhoorn blijkbaar gehoord. We hoorde gekwetter/ gefluit vanmiddag en ja hoor, een eekhoorn. Hij kwam van links, vanuit de tuin van Jan en huppelde en sprong van de ene boom naar de andere en verdween rechts uit beeld.

Eekhoornpad

Als je je blik van de boomtoppen van het eekhoornpad omlaag laat glijden dan zie je het beeld van de onderste foto. Dit was gister ochtend, vroeg in de ochtend. De grote pol miscanthus heb ik met een groot touw een beetje opgebonden. Dan blijft ie mooi overeind staan en hebben de plantjes aan de voet ervan ook wat meer ademruimte. De grote pol persicaria polymorpha links van de miscanthus-bietel is van roomwit naar oud roze verbloeid. Je ziet nog net de laatste crocosmaia lucifer bloem, knal rood, vlak ervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *