Poezenbezoek

Naast Flock van de buren en Sukke (voorheen Suzan) van een paar huizen verder op hebben we nieuwe viervoetigen in de tuin. Allereerst de zeer fotogenieke Willem. Die woont sinds kort inde straat (buren van de buren) en is langzaam terrein aan het verkennen. Een prachtige oranje poes, we noemen hem voorlopig Willem.

Willem

Ik had hem af en toe al zien lopen, en gister zat ie lekker te zonnen op onze picknicktafel. Kwam naar me toe , snuffelde even, en liep toen langs me heen, over het terras, lamgs Eddy die de buxusstronken aan het uitscheppen was, naar de kleine vijver. Lekker water drinken. Vanuit de varen jungle keek ie ons aan. We hebben nog niet kennis gemaakt met de buren-van-de-buren, maar als we dat doen kan blijken dat Willem eigenlijk Willemina is. In dat geval gaan we haar Mina noemen.

Dan hebben we nog Droppie, een spring in het veld, jong zwart katje, met belletje. Hij heeft regelmatig met buurpoes Flock aan de stok en is een enorme schreeuwer. Hij loopt veel in de tuin, we deneken dat ie van de flat achter ons komt. Maar laat zich nog niet echt aaien. En poseren voor een foto vindt ie ook maar niets.

Droppie achter de picknicktafel
Geen zin in poseren.

1 thought on “Poezenbezoek”

  1. We zijn er achter. Het is inderdaad een katertje, ongeveer 1 jaar oud. Hij is met zijn mensen kort geleden in de straat komen wonen. twee huizen verderop. Hij heet niet Willem (van Oranje), maar Harry. Dan denk ik aan proins Harry van Enegeland, die heeft ook oranje haar. Had gekund, maar het blijkt gewoon Harrie te zijn. Op zijn Hollands met ‘ie’ . Echt een allemansvriendje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *