Als van Gogh’s zaaier …

De zaaier, Vincent van Gogh, Kröller – Müller, circa 17-28 juni 1888

In het naburige dorp Glimmen wordt de laatste hand gelegd aan een zonneweide, geheel gefinancierd door inwoners uit de buurt: Energie Coöperatie Zonneweide Glimmen. Wij hebben ook een stukje ‘zonneweide’. De coöperanten zijn uitgenodigd om mee te helpen om bloemenmengsels tussen de panelen te zaaien: ‘Hondsrugzaadmengsel’. Met de instructie: breedwerpig, zoals de zaaier van van Gogh. in verschillende groepen, verdeeld over een paar weekenden, en mooi op afstand van elkaar. Vandaag, 10 april, deed ik ook mee: een stuk struweelwal aan de westkant van 25 meter net buiten het hek ingezaaid met ‘bosrandmengsel O1’.
Vandaag zijn ook 10tallen klimop ( Hedera helix) ’s en een aantal wilde kamperfoelies ( Lonicera peryclimenum) gepoot tegen de hekken. IK hielp mee met het vlechten van de uitlopers door het gaas.
Volgend weekend wordt er nog een wilgenbosje gepoot aan de noordkant, een mengsel van Salix repens en Salix aurita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *