Wit geel wit

Gillenia trifoliata, staat al 24 jaar op dezelfde plek onder de pergola. Breidt zich nauwelijks uit (had best gemogen van mij), is nu wel veel beter tegen de slakken bestand dan in haar beginjaren. Zeer betrouwbaar dus, en bescheiden in haar elegante bloei.
Vaste teunisbloem, lager en helderder geel dan de tweejarige teunisbloem. Ruikt niet zo lekker, maar heeft wel mooie bloemomhulsels, vlak voor het uitkomen zijn ze rood. Bloeit overdag. Breidt zich uit met nieuwe rozetjes op een stukje afstand van de eerdere planten, dus altijd genoeg om te delen en in potjes te zetten. Het blad wordt soms wat beduimeld door kleine glanzende blauwzwarte kevertjes. Vooral als ze gestresst is (in een potje staat).
Jasmijn ‘Belle Etoile’. letterlijk vertaald ‘mooie ster’. Mooi is de bloem zeker, met het donkerrode hartje en de gele meeldraadjes. Misschien is een naam als ‘Fragrance superbe’ nog passender. De geur is heerlijk. Op advies van Audrey, waar van ik lang geleden een stek kreeg, hebben we de struik vlak bij het terras gezet. In deze tijd van het jaar worden we daarvoor beloond door steeds weer een vlaag heerlijke subtiele bloemengeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *