Kwekerij – buren

Stukje border buren

Volop kleur in de tuin van de buren (op de achtergrond linksboven een stukje van ons huis). Veel planten zijn afkomstig van onze tuin. Steeds als de planten te groot zijn in onze eigen tuin, levert dat materiaal om op te potten en te delen. Bijvoorbeeld met de buren. En het mooie is: op deze plek bij de buren hebben de planten (nog) niet zoveel concurrentie van elkaar. Dat betekent dat ik in het volgend voorjaar gewoon een stukje terug kan halen :-). In ieder geval een stukje van de enorme bos herfstaster, die nu bijna in bloei schiet. Die kan in het voorjaar een beetje ingetoomd worden, ga ik gewoon hiernaast een stukje afsteken.

Dat heb ik afgelopen voorjaar gedaan met de lichtroze bloeiende persicaria amplexicaulis ‘Rosea’. Van 1 plantje in een potje een paar jaar terug naar de buren, nu een grote pol in de voortuin van de buren EN een al redelijk grote pol in onze voortuin retour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *