Picknicktafel

Onze oude picknicktafel stond de laatste jaren vooral enorm rustiek te wezen. Veel mosjes gaven de tafel en banken van Europees tamme kastanjehout een extra gloed. Poezen vonden de picknick set fijn: om op te slapen, half onder de schaduw van de overhangende struiken, of om even aan te krabben. Op de bank zitten was ‘op eigen risico’: midden in de zomer -met korte broek- enig risico op splinters, in andere seizoenen grote kans op natte billen en in alle seizoenen was het zaak om heeeel voorzichtig te gaan zitten en weer op te staan.

Eddy bestelde bij Jemar in Assen een nieuwe picknickset. Van Europees douglas hout. Jemar staat voor Jeffrey en Marian, een klein bedrijf uit Assen dat de picknicktafels met de hand maakt op bestelling. Een week of drie zou het duren, dus genoeg tijd om de beoogde plek leeg te maken, dachten we. Maar nee, Jeffrey was zo snel, dat al na een dag of drie een telefoontje kwam: ” kunnen we de picknick tafel vandaag nog brengen? En. Is er genoeg plek, zodat ik de tafel vast in elkaar kan zetten? Twee maal Ja.

Tegen 5 uur op maandag kwam Jeffrey aan met de picknickset op de aanhanger. Een joekel, bijna 2 x 2 meter. Jeffrey aan de ene kant en wij twee aan de andere kant. Schuifelend over de oprit. Even werd het spannend, de oprit is breed genoeg, maar we moesten ook nog met de tafel tussen de pergola en het huis door…. Een paar cm speling bleek genoeg. En toen stond de tafel op het ronde terrasje, nog even naast de oude. Knal oranje nog, de kleur van het verse hout. Dat gaat langzaam vergrijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *