Stoepplantjes februari

28 februari, nog net voor het eind van de maand, mijn stoepplantjesronde gedaan. Ook deze keer weer regelmatig staande gehouden. Zoek je iets? Kan ik je helpen? Een enkele voorbijganger vroeg niets, maar ik zag ze kijken. De meesten spraken me wel even aan. Overbuurman van ‘Ollie’ (zo heette hun vroegere poes) was bij zijn tuin bezig zijn stoep ‘onkruidvrij’ te maken. Zijn voortuin eindigt met een laag muurtje dat aan de stoep grenst. Daar mag geen plantje staat, grijnsde hij. Moet lekker schoon en netjes zijn. Daar dus geen stoepplantjes.

Deze keer alleen de ‘westlus’ gewandeld. Van huis uit westwaarts naar het einde van de straat, ubocht terug en dan twee huizen voorbij ons huis de straat weer over en terug. De oostlus dus overgeslagen. Bij de januari ronde waren daar ook beduidend minder plantjes te vinden.

Westlus in januari: 42 plantjes, in feb 31. Mijn februari ronde was net na de drielingstorm, D, E en F, en er lag erg veel afgewaaid spul op straat en in de goten. Wellicht dat daar nog plantjes onder stonden die ik niet gezien heb….

Ook weer 13 nieuwe soorten gezien, waaronder winterakoniet, schijnpapaver, akelei, kamille, zevenblad en tripmadam. Een paar plantjes kon ik ook deze keer niet thuisbrengen, ook niet met behulp van de app obsidentify. Zie de onderste twee foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *