Ratelaarweg

Lang geleden, toen we net in haren kwamen wonen, woonden we in een huurhuis aan de Ratelaarweg. Ratelaar als in de plantjes met de ratelende zaaddoosjes, en niet het kinderspeelgoedje. Een wilde plant, in een paar soorten: de grote, de harige en de kleine ratelaar. De laatste is 1 jarig. De gele bloempjes lijken wat op lipbloempjes, maar toch is het geen familie van de lipbloemigen. Ratelaars zijn halfparasieten en horen tot de bremraapfamilie.

Vorig jaar hebben we het bloemenweitje onder de appelboom bijna gescalpeerd, met de strimmer helemaal kaal gemaakt. En toen zorgvuldig ratelaarzaad uitgestrooid en beetje ingeharkt. En warempel. Een aardig veld ratelaar inmiddels.Nog nooit zoveel gehad. Kan niet wachten tot ze later in de zomer gaan ratelen. Rammelende zaaddoosjes. Dan gaan we het recept van strimmen en zaaien nogmaals doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *