Nieuwe bezem

Op 30 december kochten we een nieuwe bezem. De oude, die in de verre schuur staat, is bijna kaal. De nieuwe bezem is een bijzondere. Niet vanwege zijn rode haren, de oude had zwarte, maar vanwege zijn naam. Deze bezem heet Hubo. Een bezem met ingebouwde herinneringen.

Hoe zit dat, met die herinneringen? Die komen nog.

De Hubowinkel in ons dorp is per 31-12 gesloten. Een winkel waar we al zolang we hier wonen komen. Voor verf en kwasten. Voor schuurpapier en kit. Voor schroefjes en planken. Voor sloten en kasten. Spullen kopen, maar ook kluswerkzaamheden die bij ons werden uitgevoerd. Een echt familiebedrijf, waar verschillende generaties hun geld verdienden (de laatste dagen in het jaar met vuurwerkverkoop).
En nu is de Hubo gesloten. We wandelden er nog een keer langs om Wouter en Peter te bedanken.
En lieten ons adres achter in het opschrijfboekje voor zoon Simon. Die blijft actief als klusser.

Terug naar de bezem. Die kocht ik met het idee dat elke keer als ik in de tuin blaadjes sta te vegen, ik even terugdenk aan de waarde van een langdurige klantrelatie. Een dorpswinkel, waar altijd tijd was voor een praatje en voor advies. Een mooie winkel is niet meer. Dank Wouter, Peter en Simon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *