Van de regen in de drup

Veel regen de afgelopen weken. De vijver staat topt de rand toe vol, nu is zelfs een deel van het pad, vlak voor de brug vijver geworden. Het water in de wadi in het parkje achter ons ook. Het Stoomgemaal Wouda in Lemmer is vandaag weer aangezet om te helpen het water uit de Friese velden te pompen.

Bij ons ommetje vandaag tussen een paar buien door zagen we op verschillende plaatsen bomen in een badje van water. Of grasvelden die op de dieper gelegen gedeelten blank stonden.

Bijeffect van veel regen met wind uit zuidwesthoek is bijons dat het nu ook binnen drupt. De wind waait bij de schoorstenen blikkaar ergens onder de dakpannen, langs de schoorsteen. In de logeerkamer hebben we de schacht van de schoorsteen vrijstaand midden in de kamer, met leem bedekt. Door de nattigheid kwam het leem deels omlaag gedruppeld. Nu liggen er tijdelijk een paar stukken karton op de grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *