Verdwenen vlekken

Vorig jaar maart was ik bij een Groei en Bloei lezing over geraniums en pelargoniums. Daar kocht ik een pelargonium quercifolium ‘Royal Oak’. Een geranium met geurend blad (harig en een beetje kleverig) met opvallende donkerrode vlekken .

De hele zomer stond de plant buiten, bloeiend met roze bloempjes met donkerroze accenten op de bovenste twee blaadjes. Groeide goed, maar alle nieuwe bladeren warm groen. Richting koude nachten ging de plant naar binnen en daar staat ie nu op mijn werkkamer, samen met onder andere een citroengeranium en een pepermuntgeranium. Leuk dat er nog steeds af en toe bloemen aan komen, de foto’s zijn van vandaag. Maar geen rode vlekken op het blad. Ik zal de kweker een bericht sturen en vragen hoe dat zit. Misschien alleen in de lente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *