Hortensia’s

Dit jaar staan de hortensia’s er goed bij. Het is vochtig genoeg (zeg dat!) en de bloemen staan er, ook na een buitje, bij te stralen. Direct aan onze linkerhand als we op het terras in onze tuin zitten staat een fraaie roseachtig rode (stek van geranium van Ma). Helemaal achterin in tuin staat de roze mariesii perfecta, als struik meegenomen uit de tuin van Wim en Annet, zeker 10 jaar geleden. Deze laatste is niet te zien vanaf het terras, een grote bult van de rosa multiflora onttrekt mariesii aan het directe zicht. Iets verder naar achter lopen in de tuin om deze in vol ornaat te zien, of nog iets dichter erbij om de kleinen details in de bloempjes te zien. Kunstwerkjes.

NB. Vandaag bezig geweest om een uit zijn verband gegroeide budleija te verwijderen uit een border links van terras, maar iets verder naar achter. Daar droom ik mij voor volgend jaar ook een mooie hortensia.Wel eentje die niet zo reusachtig groeit als de mariesii…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *