Kerstvakantieklus

Al heel veel jaar ben ik bezig met het verzamelen van zand, uit de hele wereld, van allerlei vakantiebestemmingen. Eigen vakanties, maar ook van collega’s, familie, vrienden of buren. Net geen 200 nog. Het veel-jarenplan erachter: ‘ooit’ een keer foto’s van al dat zand maken door een microscoop. En eindelijk, deze kerstvakantie, regen regen regen, hier een begin mee gemaakt. Een paar honderd foto’s gemaakt, ongeveer driekwart van de verzamelde ‘zanden’ in beeld. Allerlei kleuren, superfijn tot bijna kiezeltjes, afgerond zeezand tot hoekige rivierzandkorrels.

De vakantie is voorbij. Het begin is gemaakt. Als de laatste 25 % op de foto staan dan begint de volgende stap. Een website maken met een wereld kaart en ‘stippen’ op de kaart waar de zanden verzameld zijn. En achter elke stip een aantal foto’s en informatie over dit speciale zand. Als voorbeeld : zand nummer 175.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *