Distel

Nog zo’n aangewaaide plant. Een distel. In het grindpad, vlak bij de deur. Ik heb hem eerst even laten staan, mooie rozet, plat op de grond. Inmiddels een lange bloeistengel met op ooghoogte de bloemen. Heb je ze wel eens goed bekeken? Een dikke bol met stekels, en daar boven eenbundel helpaarse bloempjes.

Met de vlagerige wind van vandaag zakte de stengel scheef, niet handig zo vlak bij de deur. Dus de plant even met een draadje aan de pergola vastgezet. In de bladoksels lager op de stengel; zie ik allerlei nieuw knoppen komen.
Actie voor mezelf: voordat de uitgebloeide bloemen beginnen te pluizen, de bloemhoofdjes verwijderen. Hoef niet de hele tuin vol met distels.

Paarse scheerkwast
Stekels met haartjes

Tip: oud electriciteitsdraad dat over is van een verbouwing is perfect voor in de tuin.  Vooral de zwarte draden zijn mooi, je ziet ze helemaal niet tussen het groen. Heel wat planten in onze tuin worden daarmee opgebonden. Jaar na jaar te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *