Megaklus

Vorig jaar niet aan de beukenhaag toegekomen, en het jaar ervoor misschien ook wel niet. Hoog tijd om die nu aan te pakken. De heg is ongeveer 30 meter lang, tussen ons en de buren, en ruim 2,5 meter hoog. Breedte tussen de 1,5 en 2 meter. Met de buren overlegd wat een goede hoogte zou zijn: iets boven de pergola aan onze kant, in de buurt van dakgoothoogte aan de buurkant.

Eddy of Arabia

Afgelopen maandag was het niet zo warm en bewolkt, mooie tijd voor een begin. De zijkant kon mooi nog met de elektrische heggeschaar, maar de bovenkant niet meer…. Met ladder en takkenschaar ging Eddy in de weer, soms een zaag nodig. Maandag ochtend, dinsdag deel van ochtend en middag en woensdag middag. Het werd allengs warmer en zonniger, Eddy vermomde zich als een ‘Lawrence of Arabia’, met een natte theedoek over hoofd, oren en in nek. Steeds een half uurtje, dan weer even uitpuffen met een glas water erbij.

Dinsdagavond, onze kant van heg deels gesnoeid; vanuit slaapkamerraam

Ik was vooral bezig met het verzamelen van de takken, ook bepaald een warm werk, en begon deze op een grote hoop te gooien. Buurman Reint kon een kar lenen, en zette deze op onze oprit. Kon ik beginnen met de kar vullen. Binnen de kortste keren zat er een grote bult op de kar, maar de berg op de grond leek nauwelijks te krimpen. Beetje ronddansen boven op de kar om te takken wat te compacteren hielp. Na een dik uur stoppen, te warm in de zon.Woensdag begin van de middag had ik de hele stapel weggewerkt en op de kar gestapeld. Eddy was achter in de tuin nog aan het snoeien, en een uur later, lag er weer een dikke bult takken. En dat was alleen nog het spul van onze kant van de heg. ’s Avonds deed ik een dans met de buurman: hij stampte de takken die inmiddels heel hoog op de kar zaten in elkaar, ik hield hem bij de hand (veiligheid gaat voor alles) en liep een rondje om de kar heen. Net erover en klaar om af te voeren.

Woensdagmiddag: buurman is begonnen met zijn kant van de heg
Dit moet nog allemaal op de kar; poes Sprot kijkt het eens aan
Woensdagavond, na de dans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *