Opscheppen over hortensia’s

Hoi Tineke, 
Mag ik weer eens opscheppen met mijn hortensia’s? Dankzij de regen van de laatste tijd, dit keer zonder droogteschade zoals de afgelopen twee jaar. Die reus dicht bij het terras moet in het najaar gesnoeid. Dan volgend jaar geen bloei, maar dat komt het jaar daarop weer goed. Ik weet dat je ook steeds 1/3 kunt snoeien om de struik op grootte te houden, maar dat werkt niet bij deze, hij groeit te snel šŸ™‚ 
Groetjes, 
Edwin 

Reus van Edwin

Deze mail kreeg ik twee weken geleden van Edwin. Tuurlijk mag Edwin -en iedereen- opscheppen over hortensia’s!
Het is nu -in juli- volop hortensiatijd, en ze doen het inderdaad goed dit jaar. Vlak naast ons terras hebben we er twee, stekken uit Bunnik, van de hortensia’s van Ma. De rode is nog iets kleiner dan de witte ernaast. Ik heb er nu weer nieuwe stekken van genomen eerder dit jaar. Wel vergeten er een labeltje bij te doen, dus even afwachten welke welke is. Bij een van de stekken zie ik al een bloem komen.

Van Ma
Van Wim en Annet

Bij wandelingetjes door het dorp zijn ook overal mooie kleurige hortensiastruiken te zien. Een eindje verderop in de straat een hele mooie dieppaarse, en een met donkerrode bloemen en donkerrood blad. Misschien daar ook om stekken vragen. Een paar straten verderop zag ik er een bijna wit, met aan de randen van de bloemblaadjes een heel fijn roze inktrandje. Ook mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *