Weer een rijtje eruit

In porties weer een buxus heggetje eruit. Op een doordeweekse middag het groene deel, als bloemkoolroosjes afgesnoeid. Van buiten leek het nog behoorlijk groen, binnenin al flink wat vraag van afgelopen jaar. De stronkjes liet ik staan, voor Eddy om uit te scheppen. Dat deed ie zaterdag. De kleine stronkjes, vochtige, maar niet kletsnatte grond, prima scheppen.

Er was 1 struik die ik groter had laten worden, dan zijn ook de wortels meteen een stukj robuuster. Daar moest de takkenschaar even aan te pas komen om de dikste wortels door te knippen. Datzelfde gold voor de stronk van de buxus achter in de tuin, die Eddy een paar weken geleden al van het groen had ontdaan. Net als een ligusterbol, die per ongeluk voor een buxus werd aangezien. Die groeit wel weer uit.

Afgeknipte buxus haag, het pad ervoor (rechtsonder) nog begroeid.

Het paadje naast het verwijderde haagje is afgelopen jaar (jaren?) niet gebruikt, er groeiden zoveel planten in en tussen de tegels en het haagje werd steeds breder, We namen steeds de kortere weg over het terras. Nu dus weer een smal strookje tuin ter beschikking. Gevuld met pachysandra (snoeisel van de tuin van Pieter en Mirjam waar we van de zomer langsfietsten) en een paar vrouwenmantels die al meer dan een jaar in potten hebben gestaan. Heeh, lekker, hoor ik ze bijna zeggen, als ze bevrijd worden uit de potjes.

Buxus verwijderd, en ziehier, het paadje wordt zichtbaar. Rechts op de foto begint het terras.
Ingeplant strookje tuin
Stronk buxus van paar weken terug, mag er ook uit.
Schep, schep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *