Wijds, water, weiden, vogels

Hemelvaartsdag 2021 bleek een perfecte fietsdag. Veel zon, aangenaam temperatuur (jas bleef in de fietstas). Weinig wind. We smeerden de boterhammetjes en kozen een richting noordwaarts. Het was noordenwind, niet heel hard, 1-2, maar als we kunnen kiezen dan beginnen we altijd tegen de wind in. Langs de westkant van centrum Groningen, langs Dorkwerd, Oostum, het Reitdiepgebied in. Prachtig blauw, lucht en water, groen weilanden en geel, paardebloemen. Het is een nat voorjaar geweest en dat is perfect voor de grutto (eindelijk, vorige jaar was dramatisch). We hoorden ze overal roepen.

Voor een heel bijzonder plaatje stapten we even af. Een stilleven van drie vogels op drie paaltjes: een scholekster (Bonte Piet), een grutto en een tureluur. Alsof ze voor ons poseerden.

Geen haast, en dan lekker op een bankje over het landschap uit kijken. En luisteren. Zoals bij Hekkum (leuk Ommetje vanuit Adorp te wandelen). Aan de noord en oostkant (Noorddijk, Kardinge, Engelbert) van Stad terug. Goed vijftig kilometer en een heerlijke tocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *