Vogelverhalen: Penguin en Woody

De afgelopen week hebben we regelmatig tuinbezoek gehad van nieuwe vogels in de tuin. Zie link.
Of ze zullen blijven en hier echt komen wonen weten we nog niet helmaal zeker. Het gaat om een paar eksters. Meer dan 15 jaar terug hadden we een eksternest heel hoog in de wilg achter in de tuin. Een plek waar je een eksternest verwacht. Dit paar is begonnen met aandragen van takken en bouwen van een nest op nog geen 10 meter van ons terras in de groet rozenstruik. Een paar dagen waren ze bezig met het afbreken van takken van precies de juiste lengte en buigzaamheid in de hazelaar, de meidoorn en wat andere bomen in verder op liggende tuinen. De andere vogels in de tuin vonden het maar niks. Vooral de merels, waarvan net die dag de jongen waren uitgevlogen, waren continu aan het waarschuwen en joegen af en toe de eksters weg.

Penguin Bloom, het verhaal van een ekster die een familie redde

De bouwactiviteit lijkt gestopt. Alleen als je het weet -en heel goed kijkt- zie je in de dichte rozentakken het bouwsel. Af en toe zien we eksters in roos. Of over de tuin vliegen. Gek genoeg zijn dat er vaak drie. Hoe zit dat? Zijn ze eieren aan het leggen (vaak 4) en moet het broeden nog beginnen? OF gaan ze toch ergens anders heen. Nog volop vragen.

Over de namen: Penguin voor het vrouwtje, genoemd naar een film over een tamme ekster die door een familie wordt opgevoed. En het mannetje wilde ik eigenlijk Dexter noemen, klinkt naar d’ekster. Maar die naam hebben we al vergeven aan een ander vogel. De grote bonte specht die steeds pinda’s komt halen. In een verspreking noemde ik die de ekster, dus dat werd Dexter.
Als soort uitruil van namen noemen we de mannetjes-ekster nu Woody, naar de cartoon specht Woody Woodpecker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *