Uit de bak gesprongen

Soms ontsnappen planten uit een plantenbak waar je ze gezet hebt. Of ze worden door wind of beestjes op een andere plaats neergezet. Of ze wandelen zelf met lange uitlopers langzaam naar een ander plekje. Het resultaat kan verrassend mooie combinaties opleveren.
Door de natuur bedacht.

Dit plaatje trof me bij een rondje door de tuin deze week. Kanlblauwpaars van de bloeiende ajuga reptans (zenegroen), een kleur rood die je niet zo vaak ziet in tuinen van een sieraardbei, en de zachtbejaarde witgroenen rozentjes van de prikneuzen.

Met een breder blikveld zie je dit: de witgloeiende hoornbloem is uit de bloembak aan voor- en zijkant van ons huis gestapt en claimt een stukje grindpad. De prikneuzen beginnen te bloeien, als eerste de twee die lekker warm tegen het muurtje staan. En links voor het muurtje begint het trilgras te bloeien. Ooit 1 plantje in de bloembak, nu een hele wiegende strook aan de westkant van ons huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *