Blauw en wit

Op verschillende plekken in de tuin staat de Virginische lobelia’s te bloeien. Diep blauwpaars. In een steeds langer wordende aar beginnen de individuele bloemen te bloeien. De plant wordt zo’n 60-80 cm hoog. Bloemen met een forse lip en een ragfijn lijntje op de naar beneden wijzende bloemblaadjes. Ook deze plant is blij met de niet al te droge zomer. Bij ons staan de lobelia’s op een paar plekken, ze zaaien zich een klein beetje uit, alleen maar mooi om iets grotere groepen te krijgen. Verversing is ook nodig want elke afzonderlijke plant leeft maar een paar jaar: een kortlevende vaste plant.

Volgens een website (tuinen appeltern) kan de plant ook in een vijvermand! Houdt dus echt van natte voeten.  Er is ook een witte variant, maar of die net zo mooi is als de blauwe….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *