Detailz

Vanmorgen bij het plukken van de wijnbesjes voor in het ontbijt, scheen de vroege zon prachtig door de doorschijnende bessen. Mooi moment. 

Zo ook de knoppen van de herfstanemoon , net voor ze opengaan. Bolletjes met een klein puntje en fijnbehaard. Bijna nog mooier dan de bloemen zelf.

In een pot op het terras, een begonia met grote gele dubbele bloemen. Langbloeiend. En dan opeens vallen de bloemen af. Dreivend in een ondiep bakje met water zijn ze nog zeker een week mooi. Vorige week zag ik opeens dat waar de bloem was afgevallen, nog een stukje van de bloem achterbleef. Een enkele bloem leek het wel, me een hartje. Of zijn het gewoon gele schutblaadjes. De zaaddoos begon zich er vlak achter al te vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *