Fotomodel

Oorspronkelijk is de pimpelmees, net als de koolmees, een bosvogel. Nu is ze in bijna alle tuinen te zien. Iets fijner gebouwd dan de koolmees, iets lichter gekleurd ook. In de winter tot heel dicht bij huis (in dit geval ook huisje Moldau), bungelend aan takjes, op pindacakes, onder vetbollen, of parmantig in de uitgebloeide teunisbloemstengels. Vlug en rank. We hebben momenteel een groepje van drie pimpelmezen die steeds samen op vliegen. Of het 1 familie is of twee mannetjes die nog niet hebben bepaald wie het vrouwtje krijgt, dat is onduidelijk.

Een erg fotogeniek vogeltje, niet te beroerd om uitgebreid te poseren voor een serie foto’s.

En het gefluit en gezang is ook weer begonnen. Een voorbeeld vind je op de website van de vogelbescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *