Hortensia’s

Vorig jaar had ik een hele serie hortensia’s gestekt, maar ze zijn niet allemaal aangeslagen. Dit jaar weer eens opnieuw proberen. Een paar heb ik vorig jaar al in de tuin gezet, die zijn nu zo’n 30 centimeter groot en gaan bijna bloeien. Een (1) staat nog in een pot. Dit was blijkbaar een klein stekje, het plantje is nog geen 10 cm hoog. Daar komt nu ook 1 bloemtros aan.

De foto’s hieronder zijn van exemplaren die vijf jaar oud zijn. Behoorlijke struiken al. Stekken vanuit de Arie. Vorige jaren stond de witte versie wat in de verdrukking: ervoor stond onder andere een schapenkophortensia. Die heb ik weggehaald en aan iemand meegegeven (Jitske?). De witte neemt nu haar ruimte en bloeit al ruim een week. Op warme dagen verfrummelen de bloemen wat en ben ik bijna van plan water te geven. Maar de volgende ochtend staan ze er dan weer fris bij. Dus niet te vroeg water geven. En vandaag weer een stevige bui, kunnen ze er weer even tegen. De rode is iets later begonnen, en de bloemen beginnen nu goed te kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *