Roze geranium

Geraniums, of eigenlijk pelargoniums, daar had ik nooit zo veel mee. De rode hanggeraniums die op de balkons van alle Oostenrijkse (houten) huizen hangen. Ik ben meer van de tuingeraniums (die echt geranium heten; of ooievaarsbek). Of van de geurgeraniums, citroen en pepermunt. Geurgeraniums zijn trouwens weer pelargoniums. Maar ik merk dat ik pelargonoiums leuker ga vinden. Misschien wel door de lezing over pelargoniums een tijdje terug. Daar kocht ik een derde soort geurgeranium, de royal oak. In een mandje op het terras, nog geen bloemen.
Langzaam begin ik te snappen waarom pelargoniums zo populair zijn: ze bloeien eindeloos door.

We hebben er nu eentje (te leen) die in een pot staat met nog twee andere roze planten. Een berg van kleur. De geranium heeft hele donkere bladeren, waar de bloemen mooi tegen afsteken.

Op de tafel, tegen de slakken. Laatst stond de pot, vlak bij een paar struikjes op de grond. Toen ik een slakkenspoor op een blad zag keek ik even op de aarde onder de overhangende bloemstengels ….. daar zaten vijf hele dikke naaktslakken en twee huisjes-slakken. Nou ruimen ze wel keurig de afgevallen bloemblaadjes op, maar als die op zijn beginnen ze ook her en der aan de rest van de plant….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *