Plantjes stilleven

Op de hoek van het terras, overdekt met een glazen dak, staat een grote vierkante pot met de olijf. ’s Winters staat de olijf vlak bij de serre dieren, onder het galen dak, ’s zomers staat ie er net buiten. Links achter zie je een van de pilaren waarom het glazen dak steunt. Een potar weken lang was het een gezellige boel met kleurige plantjes rondom de olijf kuip. De groene spiesvormige bladeren zijn van drie potten met knollen van de Abesijnse gladiool. Nog geen bloemen, maar dat duurt niet lang meer. De vrolijke roze pelargonium in gele pot is geleend van Jitske. Ze was toen op vakantie en ik gaf af en toe de plantjes water. Deze hing in een mandje in de brandende zon (paar weken geleden) en heb ik toen maar mee naar huis genomen om wat beter in de gaten te houden. De fuchsia is ook een leenplant, in dit geval van de buren, die ook met vakantie waren. Buren weer thuis, plant terug. Het kleine ankertje op de voorgrond is een krijgertje, vorig jaar van Sylvia en Edwin gekregen. Inmiddels uitgebloeid. Het vrolijk roze stilleven id nu weer wat eenvoudiger, vooral groen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *