Helmkruidrups

Afgelopen week, op weg naar het koor, even wachten op Hilde (en onze chauffeur van de avond Alexa). In de voortuin van Hilde, tikkie overgroeid, groeide o.a. helmkruid. Twee planten naast elkaar. Er op zagen we opeens een paar fel gekleurde rupsen: geel, zwart en wit. Het blijkt de rups van de helmkruidvlinder te zijn. De vlinder, een nachtvlinder, is zelf niet heel bijzonder; een beetje bruinig.

De volgende dag in onze eigen tuin gaan kijken, daar staat ook wat helmkruid. Maar helaas, hier geen vrolijke rupsen. Ik blijf de planten in de gaten houden.

NB. het look zonder look was een week of twee geleden bezaaid met rupsjes van het oranje tipje. En nu? Niks, nakkes. Of de rupsen zijn allemaal opgegeten door koolmeesjes en roodborstjes. Of de rupsen hebben zich ergens teruggetrokken om te verpoppen. Op zoek naar poppen, maar niet kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *