Meeldraden in oranje

Hypericum calycimum is een laag blijvende wintergroene heester, die zich met worteluitlopers vermeerderd (ook via zaad). In verschillende staten van de VS invasief. Kan ik me wat bij voorstellen, hier groeit deze hypericum in de zijborder en neemt grote stukken over. Bij vorst kan het blad wat beschadigd raken (verbranden). Mooi groen uitlopend vers blad, dikke bloemknoppen, en dan barsten de knoppen open. Grote gele bloemen met op de eerste dag een koepeltje van oranje-getipte meeldraden. Grote gele bloemen. Enorme insectenlokkers.

  • Hypericum: Grieks, hyper, boven, en eikon, een beeld, een schilderij; een takje calycinum werd -volgens wikipedia – boven schilderijen gehangen om boze gesten af te weren. calycimum : met een opvallende calyx.
  • De Calyx (kelk) van een bloem is de buitenste krans van de bloem en staat ingeplant op de bloembodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *